Efter kakan fick jag även en rågsurdegsgrund som Annas kille Ola startat och hållit vid liv - den har nu resulterat i att senaste tre lördagarna har varit uppbokade med att baka bröd. Varje bröd tar ca 7 timmar, så det är inte utrymme för så mycket annat. Jag lovade idag min man, Henke, att inte baka nästa helg, så vi har utrymme för att göra något annat än att vända och runddriva mina degar. Idag blev det i varje fall en klassiker i vårt hus,
Prototyp no 1 kallad av Martin på Pain de Martin, men även baguetterna ur hans brödbok som jag äntligen fått lov att köpa :-)! De här baguetterna kan jag knappt skriva om utan att det vattnas i min mun! Detta var första gången jag gjorde dem - så jag har lovat att inte ge migsjälv kritik för att det inte finns någon likhet mellan mina och Martins baguetter - de var ju trots allt enormt goda!! Vi skulle ut och äta ikväll på Oliveras nere i Lomma hamn (det är ju Alla Hjärtans Dag imorgon) och övervägde att stanna hemma och äta baguette...Som tur var hoppade vi på våra cyklar och tog oss ner dit på hala cykelvägar och njöt av deras Tapas Grande och lite vin istället. De kör Spanska Veckor just nu. På denna Tapas Granden har de en Choritzo, färsk, som var en grym smakupplevelse!! Prova den!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar